3 Şubat 2013 Pazar

İstanbul'da Fotoğraflı Ceza Sistemi Ailelerin Başını Yaktı


Otobanda hızlı araç kullanan şoförler tek tek tespit edildi, evlerine fotoğraflı cezalar yollandı. Bunun üstüne karı-kocalar arasında tartışmalar yaşandı: Yanındaki kim? Nereye gidiyordun? Evlere yollanan fotoğraflı cezalar aile içi çatışmaya neden oldu. Uygulama 1 Ocak’ta başlamıştı.

Mecidiyeköy, Bahçelievler, Topkapı ve Yenibosna'ya kameralar ve radarlar yerleştirildi. Hal böyle olunca, 70 kilometre hız sınırını geçen sürücüler, anında tespit edilip, tek tek fotoğraflandı. Sürücü dışında araçta bulunan kişilerin yüzünü mozaikle kapatan yetkililer, cezaları, fotoğraflı belgesiyle birlikte ait oldukları adreslere bir bir postaladı.

ÇİFTLER ARASINDA KRİZ ÇIKTI

Bunun üzerine çiftler arasında ise kriz çıktı. Çünkü bazı fotoğraflarda, yan koltukta oturan kişiler gerçekten yabancıydı. Bazıları ise yüzü kapatıldığı için tanınmaz haldeydi! Sürücü ister çapkın, ister masum olsun aile içinde "Yanındaki kim? Aldatılmayı haketmedim" çığlıkları yükseldi. Öte yandan sadece 1 ay içinde 8 bin 886 araca fotoğraflı ceza kesildi. Hızlı sürücüler, 166 ila 343 lira arasında ceza ödemek zorunda kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...