29 Ağustos 2013 Perşembe

Mısır'a Destek Mitingi

Bahçelievler Yenibosna’da bulunan SERHAD Derneği önderliğinde Kuleli Parkında toplanan 4 bine yakın kişi Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları protesto etti.
Darbeci, “Sisi ve Esad’a”  lanetler yağdıran kadın, yaşlı, genç ve çoluk çocuk herkes önce namaz kıldı. Ardından hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu. İç savaşların bir an önce bitmesi için hep birlikte dua edildi.

HER HAFTA MEYDANLARDA TOPLANMALIYIZ
Mitingde bir konuşma yapan SERHAD Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Şirin Demir; “Mısır ve Suriye’de yapılan katliamları ve darbecileri protesto etmek için toplandık. Kısa zamanda organize eteğimiz programa da 4 bine yakın vatandaşımız katıldı. Bu vatandaşlarımızla her gün yüzlere ve binlerce Müslüman’ının katledilmesine karşı dünyaya sesimizi duyurmak için haykıracağız. Çünkü Afganistan, Pakistan, Irak, Filistin, Myanmar, Arakan, Suriye ve Mısır’da Müslümanlar zulüm altında ve acımasızca öldürülüyor. Bunu yapanlar ve ona destek veren Siyonist köpeklerdir. Elbette bir gün gelecek bunlar yaptıklarının hesabını verecek ama bizler bunlar karşısında dik durup, onlardan üstün olmayız” dedi.
Müslümanlar olarak birlik içerisinde olunması gerektiğini dile getiren Başkan Demir, “Amerika ve İsrail karşı diş geçirebilmek için Müslümanlar olarak birlik içerisinde olmalıyız. Daha çok tepki vermek içinde her hafta meydanlarda, parklarda toplanarak direnişe devam, Mısır’a ve Suriye’ye selam göndermeliyiz. ABD ve İsrail odaklı planlanan çeşitli oyunları bozmalıyız” ifadelerini kullandı.

SİYONİSTTEN DOST OLMAZ
Başkan Demir, Siyonistlerden hiçbir zaman dost olunmayacağını belirterek, “Bizim kitabımızı ve dinimizi tanıyamayanlarla dost olunmaz. Dost gibi görünen ikiyüzlüler Müslüman’ı Müslüman’a katlettiriyorlar. İşte bunlara karşı uyanık olmalıyız. Yoksa bu zulümlerden hiçbir zaman Müslümanlar olarak kurtulamayız” diye konuştu.
Bazı vatandaşların gözyaşını tutamadığı mitingde;  “Türkiye’m kükrerse kan gövdeyi götürür BM. Mazlum uyanmazsa zalim diz çökmez. Uyan Müslüman Uyan. Hrank Dink öldü hepiniz Ermeni oldunuz, Müslümanlar katlediliyor sesiniz çıkmıyor. Hani nerede insan hakları? Hepimiz ümmetiz cihada hazırız. Dünyada Recep Tayyip Erdoğan gibi 10 tane olsa, bu zulümler yaşanmaz” gibi çeşitli dövizleri vatandaşlar ellerinde taşıdılar.   
Ayrıca miting boyunca: “Siyonist köpekler, hesap verecekler. Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi. Ya Allah bismillah Allah’ü ekber, Kahrolsun İsrail, Mısır’a selam, direnişe devam”  diye yüksek sesle sloganlarda atıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...