27 Ekim 2014 Pazartesi

Onikiparmak bağırsağı ülseri tedavisi

Onikiparmak bağırsağı ülseri tedavisi



Yaşadığınız bir sorun olan onikiparmak bağırsağı ülseri nasıl geçer merak ediyorsanız, sizlerle onikiparmak bağırsağı ülseri tedavi yöntemleri, onikiparmak bağırsağı ülserinin tedavisi ve onikiparmak bağırsağı ülseri ilaçları kullanım önerileri hakkında sagliksiteniz.com ’da bilgi verdik.



Onikiparmak bağırsağı ülseri midenin gereğinden fazla asitli durumda olması ve bu asidin bağırsağı zedelemesinden kaynaklı olarak husule gelen bir sorundur. Onikiparmak bağırsağı ülseri hastalığında midenin ve onikiparmak bağırsağın direnci kırılmış, damarlar ve hormonlar mütenevvi faktörlerden olumsuz etkilenerek ülseri oluşmuştur. Dokuya zarar veren bu faktörlerin denge bozukluğuna yol açtığında şiddetli şikayetlerin belirmesine sebep olur.


Onikiparmak bağırsağı ülserinin tedavisi nasıl yapılır?



Onikiparmak bağırsağı ülseri tedavisinde ilk olarak hastalığın nedenleri araştırılır ve bu nedene uygun tedavi metotları uygulanmaya başlanır. Aynı zamanda aspirin, anti-romatizmal ağrı kesici alımı, uzun süre kortizonlu ilaç kullanımı, sigara kullanımı onikiparmak bağırsağı ülseri sebepleridir ve bu sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir. Daha sonra onikiparmak bağırsağı ülserinin geçmesi için mide asidini azaltan güçlü ilaçlar kullanılır. Kullanılan bu ilaçlar proton pompa inhibitörleri mide asidini ileri derecede baskılayarak ülserin iyileşme sürecini kolaylaştırdığı gibi, aynı zamanda nüksetmesini de engeller.


Onikiparmak bağırsağı ülserinde uzman doktorların önerdiği dozda ve düzende ilaçlar aksatılmadan içilmelidir. Ülserin yüzerini kalayarak yaranın kısa zamanda iyileşmesini sağlayan ilaçlarda bulunmaktadır. Hastalığın evresine ve hastanın bünyesine, yaşadığı şikayetlere göre antibiyotik ilaçların reçete edilmesi son derece mühimdir. Antibiyotik ilaçların gelişigüzel kullanılması bazı sorunların tedavi edilmesini önler.


Bir önceki Prostat büyümesi tedavisi başlıklı konumuzda prostat büyümesi ameliyatı, prostat büyümesi nasıl tedavi edilir ve prostat büyümesinin tedavi yöntemleri hakkında bilgiler sunulmuştu.


Etiketler: onikiparmak bağırsağı ülseri, onikiparmak bağırsağı ülseri ilaçları, onikiparmak bağırsağı ülseri nasıl geçer, onikiparmak bağırsağı ülseri tedavi yöntemleri, onikiparmak bağırsağı ülserinin tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...