5 Temmuz 2013 Cuma

Yenibosna'ya Beşiktaş Anıtı



Yenibosna Çobançeşme'de bulunan Elektrik İdaresinin karşısındaki kavşağa anıt. Geçen yıl Beşiktaş Erkek Basketbol Takımının Eurochallenge Avrupa Şampiyonluk Kupasını almasına istinaden Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan BJK Avrupa Basketbol Şampiyonluk Anıtı Mithatpaşa Caddesinde Belediye Başkanı Sn. Osman Develioğlu'nun da katılımıyla törenle açıldı.


Şampiyonluk anıtının açılışına Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’ın kupayı kazandığı tarihteki koçu Ergin Ataman, TBF As Başkanları Ali Osman Tobay ve Dinçer Çetintaş, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ağırman ve Harun Erdenay, Milli Takım Menajeri Barbaros Akkaş, Beşiktaşlı eski milli futbolcular Ziya Doğan ve Fethi Türkeş ile Bahçelievler Belediye başkanı Osman Develioğlu katıldı.


Anıtın açılışında konuşan Başkan Osman Develioğlu; “Türk sporunun gelişimine, güçlenmesine ve yükselmesine emek veren tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Beşiktaş’ımızın Avrupa’daki basketbolda şampiyonluk başarısını anıtlaştırarak gelecek nesillere aktarmak istedik. Beşiktaş’ımıza söz verdik ve o sözü yerine getirdik. Bu ve buna benzer anıtlarla sportif başarıların göz önünde olması gençlerimize ilham verecek. Anıtımız gelecek nesillere ve tüm sporseverlere armağan olsun” dedi. Töende Beşiktaş eski koçu Ergin Ataman “Böylesine büyük emeklerle elde edilmiş bu değerli kupayı Bahçelievler’de anıtlaştırdığı için Belediye Başkanımız Osman Develioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da Başkan Develioğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bu kupanın alınmasında emeği geçen tüm sporcularımıza, koçumuza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha büyük başarıları elde etmek camiamıza nasip olur” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...