30 Nisan 2014 Çarşamba

15 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM

İSTANBUL () – Eaton hidrolik şirketi Türkiye’de gelişmeye ve genişlemeye devam ederken, İstanbul yakınındaki üretim tesisine aşamalı olarak 15 milyon doları aşan bir yatırım yapacağını açıkladı.


Yapılan yatırım, mevcut makinelerin iyileştirilmesi ve güvenliğin arttırılmasının yanı sıra, ilave üretim hatları ve dünya standartlarında ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) sistemi kurulmasına harcanacak. Bu duyuru, ürünleri küresel olarak SEL Hose markası altında satılan Türkiyeli bir hidrolik ve endüstriyel hortum üreticisi olan Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama A.Ş.’nin, Eaton tarafından satın alınmasından 2 yıl sonra yapılıyor.


Yapılan yatırımı yorumlayan Eaton Hidrolik Ürünler ve Pazarlar Direktörü Raja Rajagopalan, “Polimer Kauçuk’u satın aldıktan sonra Türkiye’de üç bölgede devam eden operasyonumuzu benzer işlemleri ürüten tek bir ana üretim tesisinde birleştirdik ve şimdi kapasitemizi daha verimli bir şekilde dengeleyebiliyoruz” dedi.


Rajagopalan, “İnşaat, maden, tarım, petrol-gaz, üretim, yiyecek-içecek ve kimyasal gibi pazarlarda ürünlerimize olan küresel talebi karşılayabilmek için, güvenliği iyileştirmek amacıyla 8 milyon dolarlık bir yatırımın yanı sıra ilave üretim hatları kurulumuna 2 milyon dolar, talep planlamadan sevkiyat ve ödemeye kadar her süreci içeren bir ERP sistemini kullanıma sokmak için ise 5 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz.” diye konuştu.


Raja Rajagopalan, şirketlerinin yükselen bir grafik sergilediğine dikkat çekerek, “Çerkezköy tesisimizde üretilen ürünleri tüm dünyada satışa sunduk, çeşitli bölgelerdeki müşterilerin ilgisi de son derece cesaretlendirici nitelikte. Verimli bir şekilde üretilen ve etkin bir şekilde sunulan kaliteli ürünlerimiz, müşterilerimizin memnuniyetini ve yanımızda kalmaya devam etmelerini sağlıyor” dedi.


Eaton’ın Türkiye’deki hidrolik şirketinin başarısının temel sebeplerini özetleyen Raja, istikrarın bu başarıda büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi, “Satın almadan bu yana yerel yönetimin büyük bir kısmı değişmedi, bu da müşteriler ve işgücü için devamlılık sağladı. Bu istikrar hem Türkiye’de hem dünyada gösterdiğimiz başarının devamı için de sağlam bir zemin sunuyor”



15 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...