30 Nisan 2014 Çarşamba

Cameron AB üyeliğini referanduma götürecek

LONDRA –

İngiltere

Başbakanı David Cameron, gelecek ayki

Avrupa

Parlamentosu seçimleri öncesi lideri olduğu Muhafazakar Partisi üyelerinin sorularını yanıtladı. Ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götürmenin Muhafazakar Parti Hükümetinin önceliği olacağını belirten Cameron, birçok insanın AB’den çıkmak istemediğini ancak Londra ile Brüksel arasındaki ilişkilerin yeniden düzenlenmesini istediğini ifade etti.


Muhafazakar Parti’nin bu değişikliği gerçekleştirebileceğini savunan Cameron, Eğer partim gelecek yılki seçimde tek başına iktidar olursa referandum için hızlıca çalışmalara başlanacak. Referandum yapmayacaksak başbakan olmam dedi.


Muhalefetteki İşçi Partisi’nin ise gelecek yılki seçimi kazanması halinde AB üyeliğini referanduma götürmesi beklenmiyor.


David Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin gelecek yılki seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini 2017 yılında referanduma götürmek istiyor. Cameron, AB’nin reforma ve yeni bir anlaşmaya ihtiyacı olduğunu savunuyor.


İngiltere’de Mayıs 2015′te yapılacak genel seçim yaklaştıkça,

Avrupa Birliği

üyeliği ile ilgili tartışmaların artması bekleniyor.


Son kamuoyu yoklamaları, ülkede İşçi Partisi’ne desteği yüzde 36, Muhafazakarlara desteği yüzde 31, Liberal Demokrat Parti’ye desteği yüzde 9, AB karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’ne (UKIP) desteği ise yüzde 15 gösteriyor. (aa)



Cameron AB üyeliğini referanduma götürecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...