30 Kasım 2014 Pazar

Arda'nın maçı öncesi şok ölüm !

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, La Liga’nın 13. haftasında bugün TSİ 13.00’te başlayan maç öncesinde, sabah saatlerinde Vicente Calderon Stadı önünde karşı karşıya gelen iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Haberde, kavga sonucunda toplam 11 taraftarın yaralandığı ve aralarında kalbi duran bir taraftarın hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Kavga sırasında stat yakınındaki Manzanares nehrine atılan taraftarın, sağlık ve polis ekipleri tarafından buradan çıkarıldıktan sonra ilk müdahalesinin sokakta yapıldığı belirtildi. Kalbinin tekrar çalışmasından sonra hastaneye kaldırılan taraftarın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi. Sağlık ekiplerinin basına yaptığı açıklamada, diğer taraftarların vücutlarında üçünün bıçak, üçünün kesik, üçünün hafif kavga yaralanmaları olduğu, birinin aldığı darbelerle yüzünden yaralandığı, bir polisin de parmağının kırıldığı ifade edildi. Diğer yandan, bugünkü olayla birlikte İspanyol futbolunda taraftarlar arasında çıkan şiddet olaylarında 1980’den bu yana ölenlerin sayısının 11’e çıktığı hatırlatıldı. Başkanlar olayları kınadı
 
Atletico Madrid ve Deportivo kulüplerinin başkanları, maç sonrasında  basının karşısına çıkarak mücadele öncesi bir taraftarın hayatını kaybettiği  olayları kınayan bir açıklama yaptı. Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique  Cerezo, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, “Bu olayın futbol ile  ilgisi yok, radikal grupların işi. Ne Deportivo ne de Atletico kulübünün bu  olayla hiçbir ilgisi yoktur. Bunlar futbolun önüne engel koymak isteyen  kişilerdir” ifadelerini kullandı.
 
Kavganın Vicente Calderon Stadı’nın yaklaşık 150 metre dışında  olmasına rağmen “stadımızdan ve bir futbol maçından çok uzak bir olaydır”  ifadesini kullanan Cerezo, “Çok açık bir şekilde, bu olanlarla hiçbir ilgimizin  olmadığını vurgulamak istiyorum. Biz, tüm takımlar arasında barış ve uzlaşı  istiyoruz. Taraftarlarımızın ailecek, eşleri ve çocukları ile birlikte stada  gelmelerini ve futbol maçının zevkini çıkarmalarını istiyoruz” açıklamasında  bulundu.
 
Deportivo Kulübü Başkanı Constantino Fernandez de Atletico Madrid  kulübü başkanı ile aynı düşünceleri paylaştığını, çıkan olayları sert bir şekilde  kınadıklarını vurguladı. “Stat dışında olan bu tip olayları kontrol etmek kolay  değil. Trajik bir olay. Sporda şiddet sona ermeli. Bu tür olayların bitmesi için  gereken yapılmalı” ifadelerini kullanan Fernandez, Deportivolu bir taraftarın  hayatını kaybettiğini, kulüp olarak bu kişinin ailesine her türlü desteği  vereceklerini belirterek, taraftarlara sakin olmaları çağrısında bulundu.
 
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ise basın toplantısında  yöneltilen sorular üzerine, olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını  vurgulayarak, “Bu sosyal bir sorun, futbol ile ilgisi yok. Futbolun sorunu değil”  dedi.
 
Bu arada İspanya Profesyonel Futbol Ligi’nin (LFP) temsilcisi, bu  sabah çıkan olay sonrasında Atletico Madrid-Deportivo maçını ertelemek için  girişimde bulunduklarını ancak İspanya Futbol Federasyonu’ndan bir muhatap  bulamadıklarını söyledi.
 
Öte yandan bir kişinin hayatını kaybettiği Atletico Madrid’in “Frente  Atletico” ve Deportivo’nun “Riazor Blues” taraftar grupları arasında çıkan olayla  ilgili İspanyol haber ajanslarına yansıyan bilgilerde, en az 11 kişinin  yaralandığı ve 14 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Polis kaynaklarına  dayandırılarak verilen haberde, taraftar gruplarının sosyal medya aracılığıyla  mesajlaşarak, kavga etmek için randevulaştığı ve yaklaşık 200 kişilik bir grubun  Vicente Calderon Stadı’nın arkasındaki Manzanares nehri yakınında toplandığı  belirtildi. Ellerinde sopa, bıçak gibi şiddete yönelik çok sayıda madde  bulunduran taraftarların karşı karşıya gelir gelmez kavga ettikleri bilgisi  verildi.
 
Madrid’de meydana gelen taraftar kavgasından dolayı, İspanyol  hükumetinin 2007 yılında kurduğu sportif faaliyetlerdeki şiddeti önlemeye yönelik  Ulusal Komisyon yarın olağanüstü toplanacak. 
 , Arda’nın maçı öncesi şok ölüm ! www.yenibosna.web.tr farkıyla sizlerle.



Arda'nın maçı öncesi şok ölüm !Arda'nın maçı öncesi şok ölüm !, spor, www.yenibosna.web.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...