30 Kasım 2014 Pazar

Real Madrid, Barcelona'nın rekoruna göz dikti


İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 13. haftasında  deplasmanda Malaga’yı 2-1 yenerek tüm kupalardaki galibiyet serisini 16’ya  çıkaran Real Madrid, Barcelona’nın 18 maçlık rekoruna bir adım daha yaklaştı.
 
La Rosaleda Stadı’nda Malaga’ya karşı Karim Benzema ve Gareth Bale’in  golleriyle galip gelen Madrid ekibi, 13 Eylül’de sahasında Atletico Madrid’e 2-1  kaybettiği derbiden bu yana La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar  Ligi’nde üst üste 16. maçını kazandı.
 
Ligde ilk üç haftada aldığı 1 galibiyet, 2 mağlubiyetin ardından  toparlanan Real Madrid, 6 Aralık’ta ligde Celta ve 9 Aralık’ta “Devler Ligi”nde  Bulgar temsilcisi Ludogorets ile sahasında yapacağı iki maçta galip gelmesi  halinde İspanya futbolunda Barcelona’ya ait art arda 18 maç kazanma rekorunu  egale edecek. Başkent ekibi, 12 Aralık’ta ligde Almeria deplasmanından  galibiyetle dönmesi durumunda ise rekorun tek başına sahibi olacak.
 
Diğer yandan, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti yönetimindeki Real  Madrid, geçmiş yıllarda İspanyol çalıştırıcı Miguel Munoz ve Portekizli teknik  direktör Jose Mourinho ile yakalanan 15’er maçlık galibiyet serilerini de geride  bırakarak kulüp rekoru kırdı.
 
İspanyol takımları arasında galibiyet serisi rekoru, bir dönem  Galatasaray’ı da çalıştıran Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard ile  2005-2006 sezonunda 13 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 Kral Kupası olmak üzere üst  üste 18 maç kazanan Barcelona’nın elinde bulunuyor. 
 , Real Madrid, Barcelona’nın rekoruna göz dikti www.yenibosna.web.tr farkıyla sizlerle.



Real Madrid, Barcelona'nın rekoruna göz diktiBarcelona'nın rekoruna göz dikti, real madrid, spor, www.yenibosna.web.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...