5 Mayıs 2014 Pazartesi

Saadati: 'Birçok Türk futbolcuyu İran’a transfer etmek isterim'


Türkiye’de top koşturan bazı oyuncuları takip etmek için İstanbul’a gelen İranlı menajer Amir Houshang Saadati, ’ya özel açıklamalarda bulundu.



“FIFA LİSTESİNDE ASYA’NIN EN İYİ TAKIMIYIZ”

İran futbolunun her geçen gün gelişim gösterdiğini ve Dünya Kupası’nda başarılı olmak istediklerini belirten Saadati, “Dünya kupasında oynayacak takımda 8-9 tane futbolcum var. Bende onlarla Brezilya’ya gideceğim. İyi bir takımız. Teknik direktörümüz başarılı. Son 2-3 yılda iyi işler yaptı ve Dünya Kupası’na katılma şansı elde ettik. FIFA listesinde Asya’nın en iyi takımı olarak tablonun en üstünde yer alıyoruz. Birçok iyi ve yetenekli futbolcumuz var. Bence her şey yolunda giderse Dünya Kupası’nda başarılı olabiliriz. Fakat zor bir gruptayız. Arjantin, Nijerya ve Bosna Hersek grubumuzda yer alıyor. Fakat tüm dünyaya futbolumuzu göstermek istiyoruz” dedi.



“BİZ AYNI KÜLTÜRDEN GELİYORUZ”

Türk futbolunun hakkında da açıklamalarda bulunan İranlı menajer, “Sergen, Emre, Hakan Şükür, Yıldıray Baştürk, Altıntop kardeşler ve şimdilerde Mesut Özil iyi futbolcular. Son yıllarda Türkiye’ye ne oldu bilmiyorum fakat Şenol Güneş yönetimindeki Güney Kore’deki Dünya Kupası’nda Türkiye çok iyiydi. Takımda iyi oyuncular vardı. Türkiye ligini halen takip ediyorum. İyi takımlar var. İran ve Türk futbolu ortak hareket etmiyor. Bu neden böyle bilmiyorum ama biz aynı kültürden geliyoruz. İranlıların yarısına yakını Azerice konuşuyor. Bizler müslümanız ama 2 ülke arasında neden bağlantı kurmuyoruz bilmiyorum. Her 2 ülkede iyi takımlara sahip ve ortak devam edebilirler” diye konuştu.



“SON 15 YILDA İYİ BİR JENERASYON YETİŞTİRDİK”

Hedefinin Türkiye’den futbolcu transfer etmek olduğunu da vurgulayan Saadati, “Çünkü son 15 yılda gerçekten iyi bir jenerasyon yetiştirdik. Ali Dayi, Mehdi Mahdavikia, bunlar Alman liginde oynadılar. Birçok iyi Türk futbolcuyu İran’a transfer etmek isterim. Aynı zamanda Engin Fırat ve Mustafa Denizli gibi teknik direktörler de İran’a hocalık yaptı. Türkiye’den daha fazla teknik direktör ve oyuncu İran’a getirmek hedeflerim arasında yer alıyor. İran’dan da iyi oyuncular Türkiye’ye gelebilir. Bu her 2 taraf içinde iyi olacaktır. Nuri Şahin iyi bir futbolcu fakat İran’a geleceğini zannetmem. Türkiye’den birkaç futbolcu belki İran’a transfer edebiliriz. Bence İran’da yaşamak çok zor değil. Çünkü benzer kültürlerde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



“UMARIM ARDA SİZLER İÇİN KUPAYI KAZANIR”

İranlı menajer Amir Houshang Saadati, Arda Turan’ın Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi finali oynayacak olması ile ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

“Arda Turan’ı Avrupa Şampiyonası elemelerinde Avusturya ve İsviçre’ye karşı oynadığı karşılaşmalardan hatırlıyorum. Çok iyi maçlar çıkarmıştı. Arda Avrupa’daki en iyi futbolculardan biri olabilir. Atletico Madrid takımı gerçekten çok savaşan bir takım. Bence Şampiyonlar Ligi’ni kazanacaklardır. Real Madrid ünlü ve pahalı bir takım olabilir fakat sahaya yüreklerini koymuyorlar. Umarım Arda sizler için kupayı kazanır.”



Saadati: 'Birçok Türk futbolcuyu İran’a transfer etmek isterim'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...