26 Ağustos 2014 Salı

BBP'li Çayır: Türkiye’yi gölge başbakan yönetecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, yeni kurulacak 62. Hükümet’in Türkiye’yi gölge bir başbakanla yöneteceğini savundu. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, başbakanlık koltuğuna Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun oturacak olmasını değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “Ben Ahmet Davutoğlu’nun konumunun çok fazla değiştiğine inanamıyorum, sadece sıfatı değişti. Davutoğlu’nun irade kullanacağını, kendi başına karara vereceğine, hükümetle müstakil hareket edeceğine inanmıyorum. Her sözünde, kararında mutlaka cumhurbaşkanının gölgesinin tesiri olacak. Türkiye böyle yönetilecek. Adı başbakan, kendisi biraz dışişleri, biraz içişleri bakanı gibi gözükecektir ama başbakan olamayacaktır.” dedi. Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümete başkanlık etmeyi planladığını savunan Çayır, Ahmet Davutoğlu’yla çalışacak yeni kabine üyelerinin seçilmesinde cumhurbaşkanının etkili olacağını ifade etti. ‘Türkiye’yi yine Tayyip Erdoğan yönetecektir’ diyen Çayır, “Türkiye her ne kadar yeni bir başbakanla karşılaşsa da sonuç itibariyle seçilmiş olan cumhurbaşkanı ülkeyi yöneteceğini, hükümete başkanlık edeceğini ifade ediyor. Yeni bir başbakan gözükmüş olsa da gidişatın çok değişeceği gözükmüyor. Türkiye’yi yine Tayyip Erdoğan yönetecektir. Çalışma arkadaşlarını Davutoğlu değil de muhtemelen sayın cumhurbaşkanı belirlemiştir.” diye konuştu.


“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MUHSİN BAŞKANIN DAVASINI AYDINLATMA SÖZÜ VERENİ DESTEKLEDİK”


 Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu niçin desteklediğine de açıklık getiren Çayır, “Merhum başkanımızın davaları gibi davalarda siyasi irade kararlılığı eksik olursa, hukukçular ne yazık ki sisli havayı aralamakta zorlanıyorlar. Şu ana kadar hükümet pasif duruşuyla, davanın hiç yokmuş gibi görülmesiyle zaten davanın bir şekilde kapanmasını ister gibiydi. Biz cumhurbaşkanlığı sürecinde evet biraz ezber bozduk ama sonuçta önceliğimiz Muhsin Yazıcıoğlu davasının aydınlatılmasıydı. ‘Bunu aydınlatırım’ diyen kimse biz onu öne çıkartacaktık. Sayın cumhurbaşkanı bunu söylemedi, diğer aday söyledi, dolayısıyla biz bu şekilde karar verdik.” açıklamasında bulundu.


“TÜRKİYE 2015’TE KABUK DEĞİŞTİRECEK”


Türkiye’nin, 2015 genel seçimlerinden sonra kabuk değiştireceğine işaret eden Çayır, şöyle devam etti: “Türkiye, 2015’te kabuk değiştirmek zorunda. Zulmün, yanlışlığın ilelebet olacağına inanmıyorum. Bu ülke 1930’ların başında çok partili dönemle tanıştı. Orada istediğiniz kadar toplumu baskı altında tutun, bir noktada insanlar uç verip yeniden hayatını devam edecektir. 1950’ye kadar Türkiye tek partiyle yönetildi, her şey güllük gülistanlık mı oldu? Hayır. Farklı seslerden rahatsız olmamak lazım. Cemaatleri ve dini grupları yaşatmak gerekir. İleri demokrasilerde böyledir. Tek partliliğe özenmemek gerekir. Yöneticiler, öfke ve kızgınlıkla bir topluluğa karşı adaletten geri kalmamalı.”



BBP'li Çayır: Türkiye’yi gölge başbakan yönetecekBBP, Kahramanmaraş, Remzi Çayır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...