25 Ağustos 2014 Pazartesi

Varto’da 2 günlük eylemin zararları tespit edildi

Muş’un Varto ilçe merkezinde yapılan eylem sonrası, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri zarar tespiti yaptı. Çok sayıda mobese kamerasına zarar veren eylemciler, Müftülük binasını taşladı, bir Kur’an kursu binasını da ateşe verdi. Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasındaki yol kapatma eylemi iki günün andından Varto ilçe merkezine sıçramıştı. Gün boyu polisle çatışan eylemciler, kamu kuruluşu ile iş yerlerine zarar verdi. Meydana gelen olay sonrasında Muş Emniyet Müdürü Faik Aksu, Varto ilçesinde zarar gören iş yerleri ve kamu binalarında inceleme yaptı. Emniyetin yetkili birimleri ise zarar gören iş yerlerinin tespite çalıştı. 


Yaklaşık 10 saat süren eylem sonrasında ortaya çıkan zararın boyutu gözler önüne serildi.Eylemcilerin Varto İlçe Müftülüğüne kalabalık bir grupla saldırdığı iddia edildi. Müftülük hizmet aracı eylemciler tarafından yakıldı, müftüye ait araca ise hasar verildi. Üç katlı müftülük binasına da saldıran göstericiler, binanın üst katında bulunan lojmanda kalan müftü ve ailesine korku dolu dakikalar geçirtti. Müftülük kapısını ağaç kütüğünü koç başı gibi kullanarak kırmaya çalışan göstericiler, 8 ve 15 yaşında olan müftünün çocuklarına büyük şok yaşattı. Kapılar açılmayınca göstericiler çamları taşladı. Müftünün İlçe Emniyetinden yardım istemesi sonrası yardıma gelen polisler, müftü ve ailesini lojmandan alarak emniyette güvenli bölgeye götürdü. Eylemciler yine Müftülük binasında bulunan Kız Kur’an Kursunu da taşladı. Bir grup gösterici ise birinci katı ateşe verdi. Boş olan Kur’an kursunda yangın diğer yerlere sıçramadan kendi kendine söndü. İlçede bulunan Postane binası da yine göstericilerin hedefinde olan yer oldu. Göstericiler Postane binasını tahrip etti. Göstericiler Belediye İş Hanı’nda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanlığını da molotofla yakarak kullanılmaz hale getirdi. 


MOBESE KAMERALARI SÖKÜLDÜ


Olaylar sonrasında 6 mobese direği devrildi, 13 kamera yerinden söküldü. Sökülen mobese direği ile ilgili polisler olay yerini fotoğraflarla belgeledi.Olayların ardından Varto Belediyesi ekipleri ise sokak ve caddelerde temizlik çalışması başlattı. Ekipler caddelerdeki taş ve sopaları temizledi. Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle olayların çıktığı mahallerde bulunan camilerde ezan okunmadı, cuma namazı da kılınamadı.



Varto’da 2 günlük eylemin zararları tespit edildieylem, Muş, zarar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...