4 Ağustos 2014 Pazartesi

Ankara’da Tabela Hastanesi!

ankarada-tabela-hastanesi.jpgMamak Belediyesi sınırları içinde enteresan bir “tabela hastanesi” olayı yaşanıyor. Belediye vasıtası ile 2011 yılında ilan edilip, sonra arsasına “Hayırlı Olsun” tabelası dikilerek tanıtımı yapılan “Devlet Hastanesi” hala yapılmayı bekliyor. Belediye’nin yapılması planlanan Samsun yolu üstündeki yere diktiği “200 yataklı hastane tüm halkımıza hayırlı olsun” yazılı tabela, görenleri haliyle şaşkına çeviriyor. Çünkü alanda tabeladan öteki hiçbir yapı ibaresi yok; hastane adına tek bir çivi dahi çakılmış değil, sektör çalılıklarla kaplı bir biçimde öylece duruyor.


TABELA ASILALI 1 YIL OLDU


Mamak’ta 200 yataklı devlet hastanesinin yapılması muammaya dönüştü. Hastanenin yapılacağı yere belediyenin “Tüm halkımıza hayırlı olsun” tabelasını asmasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen arsaya bir çivi bile çakılmadı. Bölge sakinleri yapılacak hastaneyi uzun zamandır beklediklerini fakat hiçbir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.


ARSA BOMBOŞ VE ÇALILARLA KAPLI


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak halkına müjdeli haberi ise tabeladan 2 yıl evvela vermişti. Yani üç yıldır gündemde hastane. Lakin bu 3 yıl içinde yalnızca “200 yataklı hastane bütün halkımıza hayırlı olsun” yazılı bir tabelanın asıldığı arsa bomboş ve çalılarla kaplı bir biçimde duruyor.


“UZUN ZAMANDIR BEKLİYORUZ”


Bölge sakinleri “hayırlı olsun” yazılı tabelanın uzun süredir orada dikili olduğunu lakin hastanenin inşaatına bile hala başlanılmadığını hatırlatarak, “şaşkınız” diyor. Mamak Belediyesi sınırları arasında devlet hastanesi olmadığı için bölge sakinleri öteki ilçelerde bulunan hastanelere gitmek mecburiyetinde kalıyor. Mamak Zerdalitepe’de oturduğunu söyleyen bir vatandaş “Uzun zamandır hastanenin yapılmasını bekliyoruz fakat en ufak bir büyüme yok. Ulaşım açısından büyük sorun yaşıyoruz en yakın hastane 45 dakika yakınlıkta” dedi.


“SORUMLU TOKİ VE SAĞLIK BAKANLIĞI”


Belediye yetkilileri ise inşaatın yapımının belediyenin sorumluluğunda olmadığını, TOKİ ve Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu söylüyor. Kayaş itfaiye arkasında 51.338 ada 1 parselde inşa edilmesi planlanan hastanenin yapılması mecburiyetinde yüzölçümü 26.101 metrekare olacak.


2011 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINDI


Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılı Yatırım Programı’na alınan ancak 3 yıldır bir çivi bile çakılmayan 200 yataklı hastaneyle ilgili Belediye yetkilileri ilginç bilgiler verdi. Gazetemize açıklamada bulunan Mamak Belediyesi yetkilileri sorumluluğun tam olarak Sağlık Bakanlığı’nda bulunduğunu ve hastanenin inşaatını TOKİ’nin yapacağını söyledi. Hastane inşaatından sorumlu bulunduğu belirtilen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise hastaneyle alakalı herhangi bir bilgi vermedi.


Kaynak: Habervaktim Gazetesi



Ankara’da Tabela Hastanesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...